La motivació

Als vells i als nens no els calen simulacions: són com són sense artificis. Als uns perquè els ha passat el temps i tenen l’ànima plena... -o quasi buida- i això es veu a la mirada: la nostàlgia, la tristesa, la bonhomia o l’esperança malgrat tot. Els altres, els menuts, tenen un ventall de possibilitats davant seu que no poden ni imaginar però de moment només compten amb la innocència d’uns ulls nets.

L’objecte d’aquest bloc és precisament aquest: mostrar el principi i el final de l’ésser humà, obviant deliberadament la tan complicada fase de plenitud,així com la meva relació amb ells en el moment de fer-los la foto.

Algunes d’aquestes fotos están preses fa anys i de ben segur els manca qualitat técnica, però per a mi el que compta és el seu testimoni.

Gràcies per visitar el meu bloc.


Los ancianos y los niños no necesitan de simulaciones: son como son sin artificios. A unos les ha pasado el tiempo y tienen el alma llena ... -o casi vacía- y eso se ve en la mirada: la nostalgia, la tristeza, la bondad o la esperanza a pesar de todo. Los otros, los pequeños, tienen un abanico de posibilidades ante sí que no pueden ni imaginar pero de momento sólo cuentan con la inocencia de unos ojos limpios.

El objeto de este blog es precisamente éste: mostrar el principio y el final del ser humano, obviando deliberadamente la tan complicada fase de plenitud, así como mi relación con ellos en el momento de tomarles la foto.

Algunas de estas fotos están tomadas hace años y seguro les falta calidad técnica, pero para mí lo que cuenta es su testimonio.

Gracias por visitar mi blog.

dimecres, 24 de desembre del 2014

Somriure daurat // Sonrisa dorada // Golden smile





No sé si era molt gran la dona, diría que no… En tot, cas el seu posat afable i obert feia que els anys li rellisquessin tant si eren molts com pocs. Anava acompanyada d’unes set o vuit més per un carrer de Khiva una tarda calorosa, molt mudades totes elles, cantant i rient com adolescents.

En arribar a la nostra alçada (jo anava amb dues persones més), ens van envoltar i ens demanaven de participar en el joc. Com negar-s’hi?  Ellas encantades de la vida de fer xivarri i de fer-se fotos!

En aquell viatge em va cridar l’atenció l’alegria que mostraven les dones, sempre disposades a ‘muntar-la’. Recordo un dia a Samarcanda que ens vàrem ficar per equivocació en una festa privada (circumcisió de tres nois), i no ens van deixar marxar sense haver menjat pastissos ni haver begut uns bons “tantos” de vodka... Genials!

Khiva (Ruta de la Seda, a l’oest d’Uzbekistan)


.........................................


No sé si la mujer era muy mayor, diría que no... En todo, caso su actitud afable y abierta hacía que los años le resbalaran tanto si eran muchos como pocos. Iba acompañada de unas siete u ocho más por una calle de Khiva una tarde calurosa, muy arregladas todas ellas, cantando y riendo como adolescentes.

Al llegar a nuestra altura (yo iba con dos personas más), nos rodearon y nos invitaron a participar en el juego. ¿Cómo negarse? Ellas encantadas de la vida por el alboroto y por hacerse fotos!

En ese viaje me llamó la atención la alegría que mostraban las mujeres, siempre dispuestas a 'montarla'. Recuerdo un día en Samarcanda que nos metimos por equivocación en una fiesta privada (circuncisión de tres chicos), y no nos dejaron marchar sin haber comido pasteles ni haber bebido unos buenos tragos de vodka... Geniales!

Khiva (Ruta de la Seda, al oeste de Uzbekistan)


divendres, 12 de desembre del 2014

Artistes per força // Artistas a la fuerza // Artists by force


 
Tothom intenta guanyar-se la vida com pot i si és honestament, millor. Aquest parell de vailets estaven a l'entrada d'un dels temples d'Ankor (Cambodja) i ens barraven el pas ballant i cantant, i  -cal reconèixer-ho- desacompassats i desafinant com gats afònics. Però que hi vols fer? Al menys ho intentaven.

Cambodja és un país que es diu democràtic, però on la corrupció es ben visible. Només cal veure els cotxassos que circulen pels carrers de Phnom Penh i comparar-ho amb la pobresa que hi ha a les zones rurals, on uns nens sense escola amarats per una pluja persistent s'amunteguen al voltant dels turistes per vendre'ls uns mocadors fets amb poca gràcia que, ben probablement, confeccionen les seves mares a l'interior d'una cabana de canyes i palla. Una pena.


La foto és de 2007, presa amb una càmera Olympus UZ-510 en modus automàtic.  Llavors no en sabia més...

------------------------


Todo el mundo intenta ganarse la vida como puede y si es honestamente, mejor. Este par de chavales estaban en la entrada de uno de los templos de Ankor (Camboya) y nos cerraban el paso bailando y cantando, y  -hay que reconocerlo- desacompasados y desafinando como gatos afónicos. Pero que quieres hacer? Al menos lo intentaban.

Camboya es un país que se dice democrático, pero donde la corrupción es bien visible. Sólo hay que ver los cochazos que circulan por las calles de Phnom Penh y compararlo con la pobreza que hay en las zonas rurales, donde unos niños sin escuela empapados por una lluvia persistente se amontonan alrededor de los turistas para venderles unos pañuelos hechos con poca gracia que, muy probablemente, confeccionan sus madres en el interior de una cabaña de cañas y paja. Una pena.



La foto es de 2007, tomada con una cámara Olympus UZ-510 en modo automático. En aquel entonces yo no sabía más...